CREACIÓ

Som joguines: una exposició – Marta Sureda.

Som Joguines és un projecte interdisciplinari de recerca i creació inspirat en la lectura de La infancia de las vanguardias de Juan Bordes que es planteja com una oportunitat per reprendre l’estudi de les avantguardes artístiques des d’una perspectiva… Llegir més. 


Cine Sin fin – Gloria Vilches

“El cine sin fin” era el prometedor eslogan del Supercinexín, un popular proyector de cine para niños comercializado a principios de los años 80, a la sazón mi juguete favorito. A oscuras, proyectando sobre las paredes o el techo de mi habitación, accionando… Llegir més.


Nóstos – Anna Bayó

Podem créixer en un món on les branques de magraner es converteixin en arcs que afinen la vista; on les canyes es converteixen en murs de refugis invisibles; on les formigues són les aliades d’un regne conquerit; on les pedres… Llegir més.


La casa digestiva o l’entrenyable intimitat – Víctor Masferrer

Què fa que una imatge representi quelcom? que ens parli, que ens “toqui”, que ens remogui? El joc de miralls entre allò que  mostrem i allò que  amaguem va configurant la nostra identitat, la nostra casa. Som carn d’imatge… Llegir més.


Agències Obertes (o la fi de l’objecte finit) – Quelic Berga

Primavera de 1988: portava pràcticament tota una vida jugant a Lego. Per a mi era una provocació en estat pur. Peces geomètriques de diverses mides i formes dissenyades per a unir-se i crear noves formes geomètriques. Unes regles de joc… Llegir més.


Pippi Calcesllargues o jugar sense joguines

Pippi és un personatge literari creat per Astrid Lindgren l’hivern de 1941 mentre la seva filla de set anys estava malalta al llit. Així és com l’escriptora sueca va començar a donar forma a Pippi: una nena de nou anys, òrfena de mare i filla de pirata, que viu al marge de qualsevol convenció social i es comporta de forma anàrquica… Llegir més.


El nen és el pare de l’home: quadres infantils – Joanot Cortès

“Fora de tot el temps i dins de tots els espais, com qui s’imagina de nou la primera vegada que trepitja el fang i s’aixopluga de la pluja… Llegir més.


I vaig ser un nen… – Maria Cabrera

va ser un nen. i vaig ser un nen. vaig créixer endins, com una rel. se’m va fer sang, vaig tenir sang que circulava a vena plena, fent camins: la vaig notar, va renillar, vaig ser feliç. ho vas entendre i vas venir per oferir-me els tamborets, una cabanya… Llegir més.


Tsinema: un poema de José Bergamín il·lustrat i animat – Joanic Geniüt

El esqueleto del hombre no es una sombra del cuerpo, es un juguete del alma que acabará por romperlo… Llegir més.


La vida de les joguines. Un viatge moral (Marta Sureda i Félix Pérez-Hita)

Després de l’orgia nadalenca del consum, en què els més petits són les principals víctimes de moltes campanyes publicitaries, oferim un treball crític sobre les joguines i el seu tractament al món audiovisual… Llegir més.


Animacions experimentals al Museu del Joguet de Catalunya-Figueres (Laura Ginès, Gloria Vilches, Ingrid Guardiola i Marta Sureda)

Un món de ninesL’orquestra dels animals i Guerra de broma són tres curtmetratges d’animació experimental en què les protagonistes són diverses joguines antigues que formen part de la col·lecció del Museu del Joguet de Catalunya-Figueres. Les joguines, animades a partir de la tècnica stop-motion, il·lustren un assaig en tres actes sobre alguns aspectes del món contemporani des d’una perspectiva crítica i satírica… Llegir més.

%d bloggers like this: