Nóstos – Anna Bayó Duran

Podem créixer en un món on les branques de magraner es converteixin en arcs que afinen la vista; on les canyes es converteixen en murs de refugis invisibles; on les formigues són les aliades d’un regne conquerit; on les pedres a les butxaques són pomes delicioses; on branques d’alzina es converteixen en armes fatídiques; on el fang crea castells inesperats; on les flors es transformen en corones que designen el poder i on, en definitiva, l’espai natural s’adequa per crear món imaginaris de passatemps inexorables.

És justament en aquest món on emergeix un concepte de les joguines que té a veure amb la concepció d’una natura que es modifica i que juga a crear realitats basades en la simbiosis entre ésser i espai. Els infants són els més grans creadors perquè adapten el medi viscut a la creació d’un món que viu sempre paral·lel a la nostre realitat. Tots hem estat infants i tots hem cregut en aquesta imaginació.

El projecte «Nóstos» designa justament aquesta idea. Rememorar a través d’una sèrie fotogràfica quant de nosaltres —infants— tornem al món dels jocs i les joguines per recordar que un dia vam formar part de l’horitzó natural. Un dia on la natura ens va cedir la possibilitat de canviar-la per jugar conjuntament amb nosaltres. «Nóstos» ens fa retornar a la natura, retornar a la infància, com els herois que un dia retornen a casa.

IMG_2952

Biografia.

Anna Bayó Duran (Torroella de Montgrí, 1987) Llicenciada en Història de l’Art i Màster en Comunicació i Estudis Culturals per la Universitat de Girona. Actualment està desenvolupant una tesi doctoral que analitza les formes artístiques i la subjectivitat en l’autoretrat fotogràfic al segle XXI. La recerca sobre les pràctiques experimentals en fotografia formen una part important com a base conceptual de les seves investigacions fruit d’anteriors diplomatures en Fotografia artística i especialització en tècniques antigues dins del mitjà fotogràfic (IDEP Barcelona i Escola d’Art i Disseny Superior d’Olot).

IMG_8601

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: