La casa digestiva o l’entranyable intimitat – Víctor Masferrer

Què fa que una imatge representi quelcom? que ens parli, ens “toqui”, ens remogui? El joc de miralls entre allò que  mostrem i allò que  amaguem va configurant la nostra identitat, la nostra casa. Som carn d’imatge. Ens convertim fàcilment en un objecte visual, consumim imatges ansiosament, despreocupadament.

El projecte la casa digestiva o l’entranyable intimitat transforma la casa en un cos d’imatges potencials, en un ésser digestiu d’imatges. Omplir  la casa de càmeres  per mostrar les entranyes de la intimitat, lliscant del conegut al desconegut i viceversa.

Vaig realitzar fotografies de molt llarga exposició a l’interior de casa meva (d’unes hores a uns mesos) amb càmeres estenopeiques, que són la mínima expressió del que és una càmera: un receptacle fosc al que se li realitza un petit forat per on entra la llum i que té al seu interior un material fotosensible que fa de suport  visual. Per realitzar aquestes càmeres vaig utilitzar  llaunes de menjar de diverses formes i mides. Les fotografies resultants  contenen el dia a dia dia al llarg dels dies però només deixen intuir un espai, mostren un espai al límit de l’habitable: una finestra, algun objecte sorgint de la foscor….

Vaig transformar la  casa en una càmera, omplerta de petites càmeres. En aquestes  fotografies tot es mostra perquè tot el que passa per davant de l’objectiu queda registrat, tot i que no es vegi.Són vídeos d’un sol fotograma. Cada fotograma conté 3 mesos de vida dels diversos espais que conformen l’interior de la casa.

VIC

Biografia.

Graduat en Escultura a l’Escola Massana de Barcelona i Llicenciat en Filosofia per la Universitat de Girona, finalitzant els estudis a la Univeritat de Roma “La Sapienza”. Combina el seu treball com escultor amb l’educació social. Treballa des de fa més de 10 anys amb joves, com a mediador social i dinamitzador de barris, i actualment com a educador en un pis d’autonomia. Com a artista, Masferrer desenvolupa des de fa anys una investigació relacionada amb la llum  i els processos perceptius, la fotografia experimental i les seves tecnologies, lligades a la geometria i a l’espai, i combinades amb una tasca docent relacionada amb l’estudi de la forma i de la natura.

Ha participat en exposicions col·lectives i individuals essent premiat amb diverses beques, tot mostrant el seu  treball a La Capella (Barcelona), Espai d’Art Torre Muntadas (Barcelona)   al Bòlit Centre d’Art Contemporani (Girona),  al Museu d’Història i a la Casa de Cultura de Girona, entre d’altres. Ha rebut beques com la d’Idensitat  (Barcelona) o la beca per a joves artistes de la Fundació Fita (Girona). Ha realitzat  residències artístiques a Itàlia i Salt (Rad-Art/Les Bernardes). Del 2014-16 ha estat artista resident a La Volta i progressivament s’ha anat incorporant a l’organització i coordinació del projecte.  Actualment exposa de forma itinerant per les comarques gironines un projecte becat per la Diputació de Girona fins al 2018.

 

Jardí

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s